Stichting Nije Gaast - Ontwikkeling school websites

De tien basisscholen van Stichting Nije Gaast zijn gevestigd in de Friese Zuidwesthoek. De scholen hebben, naast de overkoepelende waarden en onderwijsvisie van Nije Gaast, allemaal hun eigen logo/huisstijl, speerpunten en herkenbaarheid. De scholen variëren in omvang maar voor alle scholen geldt dat liefde, onvoorwaardelijke steun, respect voor elkaar en aandacht voor hun omgeving de basis vormt van hoe ze werken en met elkaar omgaan. Zo groeien kinderen op tot zelfstandige en zelfbewuste volwassenen die vol vertrouwen de toekomst tegemoet gaan.

Vraagstuk
De aanleiding van de samenwerking op dit project was de vraag naar een nieuw toekomstbestendig design voor alle school-websites van Stichting Nije Gaast. Websites met meer dynamiek, diepgang, inhoud en een betere vertaling van school-DNA’s. Ook was een herkenbare koppeling tussen alle scholen een eis, met overeenkomsten in look & feel van de huisstijl van Nije Gaast. Het design moest qua kleur en inhoud aanpasbaar zijn per school voor maatwerk. Maar niet inboeten aan overall herkenbaarheid. Belangrijk was dat elke schoolwebsite gevuld moest worden met bijna 100% eigen fotografie. Photoshoots op locaties van de scholen was een voorwaarde voor het persoonlijk presenteren van de websites aan de bezoeker.

Daarnaast was een open source CMS met een gebruiksvriendelijk en eenvoudig onderhoud een heel belangrijk punt. De ICT’ers van scholen moesten er probleemloos mee kunnen werken.

Oplossing en resultaat
De oplossing is aangereikt door een heldere en kleurrijke basisstructuur te ontwerpen die voor alle scholen in de basis gelijk is. Een ontwerp wat binnen de huisstijl aangepast kan worden met ruimte voor eigen invulling, maar overkoepeling behoud. Mede door de inzet van eigen fotografie op de schoollocaties en het overkoepeld kleurgebruik is de koppeling helder zichtbaar en maakt het aansprekend ‘eigen’.

Een eenvoudig open source CMS maakt de websites makkelijk beheerbaar en toekomstbestendig. Voor de technische realisatie en de fotografie hebben we nauw samengewerkt met Meester Miedema en Heidi Wolters.

 

Diensten

  • Webdesign
  • Coördinatie fotografie / technische realisatie
  • CMS werkzaamheden: beheer en afbouw in WordPress

Ga via deze link naar alle scholen van Nije Gaast.

Bekijk hieronder de school websites van Nije Gaast: