Stichting Nije Gaast - Ontwikkeling website

Onderwijsorganisatie Stichting Nije Gaast te Balk heeft tien basisscholen in de Friese Zuidwesthoek. Het is een gedreven, ambitieuze organisatie die zich vanuit een sterke visie inzet voor toekomstbestendig ingericht onderwijs. Dit doen ze o.a. door ‘omsjen en útsjen nei elkoar’ en ze staan voor:
– de school als een veilige oefenplaats, mensgericht en waarde(n)vol;
– maatwerk door betekenisvol uitdagen;
– focus op basisvaardigheden en kennis van de wereld;
– de school in verbinding met de ‘mienskip’: over domeinen heen samenwerken;
– uitstekend werkgeverschap waarin werkgeluk en vitaliteit een prominente plek hebben;
– permanent leren, iedereen, op alle lagen.

Vraagstuk
De aanleiding van de samenwerking was een vernieuwing van de website binnen de bestaande huisstijl van Nije Gaast. Het DNA van Nije Gaast moest beter vertaald worden met o.a. eigen fotografie en een verbeterde structuur en uitstraling. De website miste de aansluiting bij de organisatie van nu en communiceerde onvoldoende de ambitie, kernwaarden en speerpunten. Aanvullende wens was een ‘werken bij’ onderdeel te verwerken i.v.m. de toenemende vraag en zoektocht naar goed personeel. Daarnaast was een open source CMS met gebruiksvriendelijk onderhoud een belangrijk punt. Ook moesten we rekening houden met de – gelijktijdig lopende opdracht – van het design voor alle school websites, hier moest een herkenbare koppeling zijn in design en functionaliteit.

Oplossing en resultaat
De oplossing is aangereikt door een heldere en kleurrijke basisstructuur te ontwerpen die zowel voor de stichting als de scholen in de basis gelijk is. Een ontwerp wat de waarden, dynamiek en de ambitie Nije Gaast communiceert. Laagdrempelig en dichtbij. Binnen de ontwikkelde basisstructuur zijn variaties aangebracht voor de stichting website o.a. de presentatie van alle scholen, presentatie van medewerkers (onderwijskantoor en RvT), interviews met verhalen van betrokkenen uit de organisatie (bestuur / ouder & kind / medewerkers) en een ‘werken bij ‘ pagina. Mede door de inzet van eigen fotografie op de schoollocaties en overkoepeld kleurgebruik is de koppeling helder zichtbaar en maakt het aansprekend ‘eigen’.

Een eenvoudig open source CMS maakt de website makkelijk beheerbaar en toekomstbestendig. Voor de technische realisatie en de fotografie hebben we nauw samengewerkt en de coördinatie verzorgd met Meester Miedema en Heidi Wolters.

Diensten

  • Webdesign
  • Coördinatie fotografie / technische realisatie
  • CMS werkzaamheden: beheer en afbouw in WordPress

Bekijk de website van Nije Gaast: www.nijegaast.nl